Seværdigheder

Sagnlandet Lejre

11 km fra Lindegaardens BnB

Sagnlandet Lejre er også et enestående smukt og spændende udflugtsmål med huse og miljøer fra stenalder, jernalder og vikingetid, arbejdende værksteder og gamle husdyrracer.

I Sagnlandet Lejre kan I:

  • Opleve den nye store Kongehal – den største vi kender fra Vikingetiden
  • Gå på opdagelse i oldtidens landskaber, huse, haver og værksteder
  • Suge viden til jer fra kyndige vikingekvinder, jernaldermænd, stenalderjægere og håndværkere
  • Stå ansigt til ansigt til urokser, vildsvin, får, geder og gæs
  • Lade børnene boltre sig i Båldalen, hvor de kan sejle stammebåde, male mel, hugge brænde og meget mere
  • Møde forskere og håndværkere i deres arbejde med at skabe nye forklaringer af og fortolkninger på fortidens levn

Vikingeskibsmuseet Roskilde

12 km fra Lindegaardens BnB

Velkommen til Vikingeskibsmuseet 

For 1000 år siden sejlede vikingerne langs Europas kyster, op ad floder og over det åbne hav i hele det nordatlantiske område. Skibe er essensen af vikingetiden. Med dem blev de skandinaviske lande skabt. Vikingeskibsmuseet er bygget op omkring de fem originale vikingeskibe fra Skuldelev. De er del af en global historie om skibe, mennesker og ting på rejse. Museet fortæller historien om, hvordan vikingerne ændrede verden med deres skibe.

Uden skibe, ingen vikingetid.

Skovtårnet Camp Adventure

33 km fra Lindegaards BnB

Oplev suget i maven. Over Skovtårnets arkitektur, den sydsjællandske natur og den storslåede udsigt fra toppen af tårnet højt over træernes kroner. For her – midt i Gisselfelds skove – får du en sanselig oplevelse fra første gang, hvor du ser det 45 meter høje tårn, til du står i toppen af det og kigger ud over det sydsjællandske landskab. Oplevelsen starter allerede ved den gamle vandmølle, når du første gang træder op på den 3,2 kilometer lange hævede gangsti, som bugter sig gennem skoven, rundt om træerne og over bækkene, indtil Skovtårnet pludselig toner frem mellem træerne.

Så begynder opturen, og for hver gang du har gået en runde i en af de 12 cirkler mod toppen, vil du opdage, at naturen omkring dig forandrer sig sammen med arkitekturen. Op, op, op, indtil du når midten af tårnet, hvor timeglasstrukturen er snøret så tæt sammen, at du kan røre ved tre bøgetræer, som vokser i midten af tårnet. Til slut træder du ud på udsigtsplatformen 140 meter over havets overflade med udsigt over skov og marker, og hvor du på en klar dag kan se helt til København og Malmø mere end 50 kilometer væk. Suget i maven er ikke til at tage fejl af.

Tivoli

52 km fra Lindegaardens BnB

I Tivoli er der god plads til at alle gæster kan nyde både forlystelser, spisesteder, scener og haveanlæg. Haven byder på mange oaser og hyggelige steder, hvor man kan nyde de smukke omgivelser.

Magien i Tivoli varer hele året. Fra den smukke forårsblomstrende have i foråret, til sjove sommeroplevelser med sommerfugle i maven, efterårshygge når bladende falder og julestemning under hjerternes fest, når sneen daler. Tivoli danner ramme for mange mindeværdige oplevelser.

Stevns Klint

53 km fra Lindegaardens BnB

Stevns Klint er UNESCO Verdensarv, fordi det er det bedste sted i verden at opleve sporene fra den asteroide, der ramte Jorden for 66 millioner år siden. Asteroiden satte et sidste punktum for mere end halvdelen af alt liv på planeten – også dinosaurerne. Stevns Klint vidner om voldsomme begivenheder – fra dinosaurernes uddøen til atomtruslen under Den Kolde Krig. Klintens lag gemmer på historier om massedød og udryddelse – og om, hvor heldige vi er. For selvom fortællingerne om undergang lurer i kalklagene, så er du og jeg her endnu. Ligesom klinten. Åndende. Levende. I bevægelse.

Fordi livet finder en udvej. Heldigvis.